Yleistä: Henkilöautokortin ja moottoripyöräkortin suorittaminen samaan aikaan ei ole mahdollista Lahden Seudun Autokoulussa tällä hetkellä. Yleisin korttiyhdistelmä on A2B kortti. Se oikeuttaa ajamaan henkilöauton lisäksi A2 luokan moottoripyörää.

Ikärajat: A2B-kortin ikäraja on 18 vuotta. Ajokorttilupaa voi hakea 17 vuoden iässä. Autokouluun voit ilmoitattautua 17 v 6 kk ikäisenä. Teoriakokeen voit suorittaa 17 v 11 kk iässä. Ajokokeen voi suorittaa 18 vuoden iässä.

Kurssin kesto: Jokaiselle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Yleensä kurssi kestää neljästä kahdeksaan viikkoa.

Kurssikuvaus: A2B kortissa moottoripyörän ja henkilöauton kurssit suoritetaan erillisinä kokonaisuuksina, mutta opinnot voivat edetä osin rinnakkain. Lahden Seudun Autokoulu suosittelee, että oppilas suorittaa ensin henkilöautokortin ja sen jälkeen moottoripyöräkortin. Ajokortteihin liittyvä EAS-kurssi suoritetaan vain kertaalleen. Lue tarkemmat kurssikuvaukset henkilöautokortin suorittamisesta täältä ja A2 moottoripyöränkortin suorittamisesta täältä.

Tutkinnot: Henkilöautokorttiin liittyen teoriakoe ja ajokoe. Moottoripyöräkorttiin littyen teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe. Voit suorittaa molemmat teoriakokeet kuukautta ennen 18 vuoden ikää. Moottoripyörän käsittelykoe ja ajokoe suoritetaan henkilöauton ajokokeen jälkeen.

Vaatimukset: A2B-luokan ajokorttia varten pitää hakea ajokorttilupaa sekä A2 että B korttia varten. Lupia voi hakea samalla lomakkeella. Ajokorttilupaa suositellaan haettavaksi mahdollisimman pian autokoulun aloitettuasi. Autokoulu auttaa sinua hakemuksen täyttämisessä ja toimittamisessa. EAS kurssi pitää olla suoritettuna ennen B-kortin ajotuntien aloittamista. Autokoulun oppilas saa suoritetusta koulutuksesta todistuksen E100, joka tulee olla mukana  teoria- ja ajokokeessa. Riskienhallintakoulutus on suoritettava ennen ajokoetta.

Ilmoittautuminen: Lahden Seudun Autukoulun B-kurssit alkavat keskiviikkoisin 16:15. Ilmoittaudu tästä tai ota yhteyttä autokoululle sähköpostilla, soittamalla tai käymällä toimistolla (Rautatienkatu 28, Lahti).